Program:
- 8:00-9:00 Regisztráció, kávé
- 9:00-9:15 Köszöntő (Hegedűs Imre, elnök)
- 9:15-10:00 Hogyan működik a talaj? – Dr. habil. Kalocsai Renátó PhD
- 10:15-11:00 Gyepekről, gyepnövényekről sajtkészítőknek – Dr. Tasi Julianna
- Szünet (Terroir sajtok kóstolása)
- 11:45-12:30 Hogyan lesz a fűből tej? Dr. Tóth Tamás
- 12:45-13:30 A tejben található zamatanyagok sorsa a sajt érlelése során – Magyar László
- 13:40-14:10 Kerekasztal: Van-e magyar sajt-terroir?
- 15:00 Fogadás, sajtkészítők asztala:
ParasztSajt Raklett
Vászolyi Sajtmanufaktúra Szt. Jakab sülve
Hegedűs Sajtműhely Etyeki Szíjács sülve
Maszlik Családi Gazdaság Grillsajt
Maszlik Családi Gazdaság szarvaspörkölt
- 17:00 10. Magyar Sajtmustra, eredményhirdetés
- 18:00-22:00 Sajtbuli