Program:

  • 8:00-9:00 Regisztráció, kávé
  • 9:00-9:15 Köszöntő (Hegedűs Imre, elnök)
  • 9:15-10:00 Hogyan működik a talaj? – Dr. habil. Kalocsai Renátó PhD
  • 10:15-11:00 Gyepekről, gyepnövényekről sajtkészítőknek – Dr. Tasi Julianna
  • Szünet (Terroir sajtok kóstolása)
  • 11:45-12:30 Hogyan lesz a fűből tej? Dr. Tóth Tamás
  • 12:45-13:30 A tejben található zamatanyagok sorsa a sajt érlelése során – Magyar László
  • 13:40-14:10 Kerekasztal: Van-e magyar sajt-terroir?
  • 15:00 Fogadás, sajtkészítők asztala:

ParasztSajt Raklett

Vászolyi Sajtmanufaktúra Szt. Jakab sülve

Hegedűs Sajtműhely Etyeki Szíjács sülve

Maszlik Családi Gazdaság Grillsajt

Maszlik Családi Gazdaság szarvaspörkölt

  •  17:00 10. Magyar Sajtmustra, eredményhirdetés
  • 18:00-22:00 Sajtbuli