Egyesületünk kiemelt figyelmet szentel a gyermekeknek. Hiszünk abban, hogy a sajtfogyasztás egészen kisgyermekkorban kezdődik. Éppen ezért is hívjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt, egy sajtlovagi „Sajt 7 Próbára”. A játékos feladatok során célunk, hogy a lurkók közelebb kerülhessenek a tejhez, és annak feldolgozása eredményeként a különböző tejtermékekhez.

Nincs más teendő tehát, csak az információs pultnál egy Menetlevelet igényelni és kezdődhet is a Próba. Sajtkirály apródjai egy előre meghatározott útvonalon szüleik segítségével járják végig az állomásokat. A feladatok teljesítésével 7királyi pecsétet begyűjtve ajándékban részesülnek, amit a program végét lezáró apródavatás után vehetnek át.

Minden résztvevő, aki teljesíti a Próbát sajt apróddá üttetik. Mindezt a sok élményt pedig egy fergeteges táncházzal ünneplünk majd.

Bízunk benne, hogy a közös játék eredményeként a jövőben tudatos fogyasztói lesznek társadalmunknak.

Sajtkukac Játszótér

A Főkert Zrt. és a Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt.támogatásával, egy állandó játszóteret is biztosítunk a hozzánk ellátogató gyermekek számára. Természetesen csakis a tej jegyében. Minden játékszer alakjában, megjelenésében a sajthoz és a tejhez köthető. Körhinta, Sajtmászóka, Sajtos játékok, Állatsimogató.

A nap folyamán folyamatos vajköpülésre van lehetőség. A Sajtműhelynél, maguk a gyerekek hagyományos vajköpülőben készíthetnek tejszínből vajat.

Rendezvényünkre begurul a Tej Terméktanács új országjáró kamionja, amiben a játékos ismeretterjesztő programokon kívül találkozhatunk régi barátunkkal Fejhető Múú Riskával.