A KKASE- Sajtkészítők Egyesülete meghirdeti az
V. Magyar Sajtmustra

SAJTVERSENYÉT

SAJTVERSENY EREDMÉNYEI

ARANYÉRMES TERMÉKEK
Tolbán Kézműves Natúr Élelmiszerek– Urbán Tibor/ Sajtkészítmények/ Áfonyás krémsajt/ 96 pont
Roland Kalla/ Lágy sajtok/ Pálpusztai/ 97 pont
Bráyerné Bede Krisztina/ Ömlesztett sajtok/ Habart krémsajt/ 97 pont
Tolbán Kézműves Natúr Élelmiszerek– Urbán Tibor/ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt/ Parenyica/ 97 pont
Ficsor Árpád/ Érlelt félkemény sajtok/ Paraszt sajt Raklett/ 97 pont
Székely Kézműves Sajtok– Tóth Lívia/ Sajtkészítmény/ Tejkaramella/ 98 pont
Farsang Sándorné/ Friss sajtok/Borsos-fokhagymás friss sajt/ 98 pont
Farsang Sándorné/ Savósajtok/ Snidlinges ordagolyó/ 98 pont
Sole-Mizo Zrt./ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt / Mizo Bácskai gyúrt sajt/ 98 pont
Csurgódombi Sajtkonyha/ Érlelt félkemény sajtok/ Csurgódombi pikáns/ 98 pont
Csíz Sajtműhely/ Érlelt félkemény sajtok/ Baracskai félkemény 6 hónapos érlelt sajt/ 98 pont
Gyergyótekerőpataki Kézműves Sajtok– Bálint Attila/ Érlelt félkemény sajtok/ Félkemény tehénsajt/ 99 pont
Molnárné Hencsei Lilla/ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt/ Cibulka Sajtbatyu/ 100 pont
Csíz Sajtműhely/ Érlelt félkemény sajtok/ Görögszénamagos félkemény 4 hónapos érlelt sajt/ 100 pont
Nádasi Sajtmanufaktúra – Villány– Nádasi Zsolt/ Érlelt félkemény sajtok/ Félkemény érlelt kecskesajt/ 100 pont
Kezdiszentleleki Sterczer kezmuves sajtok– Sterczer Sándor/ Érlelt félkemény sajtok/ Perkő érlelt félkemény sajt/ 100 pont
Kezdiszentleleki Sterczer kezmuves sajtok– Sterczer Sándor/ Érlelt félkemény sajtok/Alpesi jellegű félkemény sajt/ 100 pont

EZÜSTÉRMES TERMÉKEK
Gazduram Sajtboltja– Horváth Gyöngyi és Horváth László/ Érlelt félkemény sajtok/ Félkemény tehénsajt/ 91 pont
Capella Kecskesajt– Papp Gergely/ Friss sajtok/ Capella Kecskesajt/ 91 pont
Bükkisajt– Sándor Tamás/ Érlelt félkemény sajtok/ Hegyvidéki sajt/ 91 pont
Etyektej– Bicskei Mg. Zrt./ Érlelt félkemény sajtok/ Etyeki Trappista/ 93 pont
Etyektej– Bicskei Mg. Zrt./ Érlelt félkemény sajtok/ Hegedűs Sajt/ 93 pont
Sümegtej– Tóth András/ Érlelt kemény és extra kemény sajtok/ Ranolder/ 93 pont
Krisztina Szücs-Felföldi – Szűcs Richárd/ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt/ Mozzarella/ 93 pont
Márkus Ágnes/ Túrófélék/ Krémsajt/ 94 pont
Kónyi Csengettyűs/ Tej és tejszín készítmény/ Görög típúsú réteges joghurt/ 94 pont
Felgyői Kecskesajt/ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt/ Kecske mozzarella/ 95 pont

BRONZÉRMES TERMÉKEK
Igmándi Sajtműhely/ Lány sajtok/ Igmándi Camembert/ 85 pont
Kecskevilág- Herczog Anita/ Savósajtok/ Epres ordakrém/ 85 pont
Matyas Bekecs– Bekecs Mátyás Családi Gazdaság/ Érlelt kemény és extra kemény sajtok/ Szent Imrei Cheddar/ 85 pont
Melis József / Túrófélék/ Kőrözött túró/ 86 pont
Nádasi Sajtmanufaktúra – Villány– Nádasi Zsolt/ Friss sajtok/ Natúr friss kecskesajt/ 86 pont
Apis-Farm– Kiss Zita/ Érlelt félkemény sajtok/ kék penésszel érlelt kecskesajt/ 86 pont
Magyaralmási Agrár Zrt/ Érlelt kemény és extra kemény sajtok/ Páter- kézműves sajt/ 87 pont
Sole-Mizo Zrt./ Érlelt félkemény sajtok/ Mizo 6 hétig érlelt trappista/ 87 pont
Eszter Füredi/ Zárt tésztájú, hevített, gyúrt sajt/ „Tulinyica”/ 87 pont
Kékesi Antal Mária/ Érlelt félkemény sajtok/ Mogyorósi faszenes/ 88 pont
Csurgódombi Sajtkonyha/ Friss sajtok/ Csurgódombi lágy sajt/ 89 pont

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

  1. Csak olyan sajtot nevezhetnek, ami tehén-, juh-, kecske-, bivalytejből készült, más hozzáadott mesterséges színezék és aroma nélkül.
    Megengedettek: a fűszerekkel, gyógynövényekkel, gyümölccsel ízesített termékek.Nem megengedettek: füst aroma és sajt-imitációk.
  2. A készítő kizárólag saját termékét nevezheti a versenyre. Viszonteladók, kereskedők nem nevezhetnek más készítők termékeivel.
  3. Egy készítő maximum kétféle termékét nevezheti be a bírálatra.
  4. A sajtokat a versenyen két kategóriában nevezhetik: 1. kistermelői, 2. üzemi
  5. Termékkategóriák
  • Túrófélék
  • Friss sajtok (kevesebb, mint 2 hét érlelés)
  • Lágy sajtok
  • Érlelt félkemény sajtok
  • Zárt tésztájú, hevített gyúrt sajtok
  • Érlelt kemény és extra kemény sajtok
  • Savósajtok
  • Ömlesztett sajtok
  • Sajtkészítmények, desszert jellegű sajtkészítmények
  • Egyéb tej- és tejszínkészítmények

6. A versenyre előre regisztrált termékekből – hogy a küllemi jellemzők is jól kivehetők legyenek – az alábbiak szerint kell mintát leadni a verseny napján és helyszínén a szervezőknek (2017. szeptember 29-én, pénteken, 8.00-10.00):

KIS MÉRETŰ SAJT esetén egész sajtot / sajtokat (20-40 dkg)

NAGY MÉRETŰ SAJT esetén akkora sajtcikket amelyen jól látható az alsó – felső – oldalsó sajtkéreg (20-40 dkg)

FELKOCKÁZOTT SAJTMINTÁT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELBÍRÁLNI!

7. Bírálat: az anonim sajtmintákat több szakmai zsűri bírálja, elsősorban az ízanyagok, az ízletesség és a sajttészta szerkezete, sajtkérge, külleme alapján. Tájékoztatásként a kiírás mellékleteként megtalálható a bírálati szempontokat tartalmazó dokumentum a sajtmustra.hu oldalon.

A versenyen maximum 100 pontot lehet elérni.

  • Aranyérmes: 96-100 pont
  • Ezüstérmes: 91-95 pont
  • Bronzérmes: 85-90 pont

8. A Sajtverseny nevezési lapjait termékenként (4 oldal) legkésőbb 2017. szeptember 24. (vasárnap) éjfélig a sajtverseny@sajtmustra.hue-mail címre kell megküldeni (innen letölthető: www.sajtmustra.hu).

9. Sajtminta begyűjtés: ha nem tudja személyesen elhozni mintáját, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk, minél hamarabb, hogy meg tudjuk szervezni a minták begyűjtését (a mintákat térítés ellenében a helyszínre tudjuk szállítani, ennek módját és a térítés mértékét az igénylővel megbeszéljük).

10. A SAJTVERSENY NEVEZÉSI DÍJA (nevezési határidőn belüli befizetés esetén): a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete tagjai számára 5.000 Ft/termékminta;nem tagok számára 7.000Ft/termékminta
A nevezési díjat előzetesen, a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete bankszámlájára – OTP Bank Nyrt. 11703006-20075110 – kell befizetni legkésőbb 2017. szeptember 24. éjfélig.
A megadott határidőn túli és a helyszínen történő nevezés díja KKASE tagok számára 7.500 Ft/termékminta, nem tagoknak 9.500Ft/termékminta!

A nevezés a hiánytalanul kitöltött nevezési lap visszaküldésével és a nevezési díj befizetésével válik érvényessé!

A verseny napján 10.00 után érkező termékmintákat nem áll módunkban átvenni és bírálni a versenyen!!!

SAJTRA FEL!

NEVEZÉSI LAP:
LETÖLTÉS

BÍRÁLATI SZEMPONTOK:
LETÖLTÉS

Szakmai kérdései esetén, forduljon bizalommal Kerekesné Dr Mayer Ágneshez (sajtverseny@sajtmustra.hu ; +36 30 250 0451).
Adminisztratív kérdések esetén, forduljon bizalommal Michaletzky Annához (sajtverseny@sajtmustra.hu; +36 30 363 5869).