A 2017-es KONFERENCIA PROGRAMJA VOLT:

Az érdeklődők kiváló szakemberek előadásait hallgathatják és kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt, különböző, a szakmát érintő témakörökben.

 2017.09.29. – Péntek – Hangistálló, Nagyegyháza

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

· 10.00 KKASE- Sajtkészítők Egyesülete: Eredmények, célok, tervek

· 10:30-10.50 Mélykuti Tibor – Harcz Zoltán (Tej Terméktanács): Tejágazati aktualitások

· 10:50-11.10 Dr. Szalay Orsolya – Sárváriné Lakatos Éva (Nébih ) – Tóth Nóra: A sajtkészítés mikrobiológiai kockázatai

előadás

· 11:10-11.30 Dr. Kukovics Sándor (Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület): A sajt kihozatalt befolyásoló legfontosabb tényezők

· 11:30-11.50 Prof. Dr. Csapó János (DE): A tej és tejtermékek valamint a sajtok hamisítása és a hamisítás kimutatására alkalmas módszereke

előadás

kávészünet

· 12:10-12.30 Dudás János (Agro Legato): Gátlóanyag vizsgálat fontossága, szempontjai és módszerei nyerstejben – a sajtgyártók és a fogyasztók szemszögéből áttekintve!

· 12:30-12.50 Dr. Szabó Géza (PTE): A minőségi helyi termékek szerepe a vidéki turizmusban

előadás

· 12:50-13.20 Dipl. Ing. Michael Uhl / Németh Klára: DuPont/Danisco: Bemutatkozás – tejipari kultúrák – bakteriofágok

ebéd

· 14:00-14.20 Sipos Erika: Termékdifferenciálás-helyi termék-helyi piacok.

előadás

· 14:40-15.20 Dr. Kádár Gyula (Helvécia Protein Trade Kft.): Tej beltartalmi értékeinek változása a takarmányozás hatására.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉSEK

Takaró Lajos (MTKI): Hozd el a sajthibádat…akár élőben akár fotón! Segítünk kideríteni mi lehet a hiba.
Keleti Marcell – Varga László: A NAK szerepe a tejipari továbbképzésekben
Kiss Ferenc: A nyerstejes sajtkészítés, tradíciók és a jövő
Maszlik Családi Gazdaság: A családi gazdaság és Szentei Sajtútállomás működése, nehézségek és sikerek
Veres Zoltán – Felgyői kecskesajt: A jó sajtnak is kell cégér! avagy marketing tanácsok sajtkészítőknek

Regisztráció

Kérjük, jelezze a konferencián való részvételi szándékát!